- Kook het vocht op hoog vuur in ca. 10 minuten in tot er nog een kwart over is.
- Maak intussen de paprika's schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in ca. 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar.
- Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in ca. 3-5 minuten knapperig bruin en gaar.
- Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig.
- Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.
- Lekker met aardappelkroketjes."}}