Dit gerecht is makkelijker te maken met dessertrijst (Lassie). Volg dan de aanwijzingen op de verpakking en pak onderstaand recept op bij het toevoegen van de gelatine. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Breng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp aan de kook. Voeg de (onder koud water afgespoelde) rijst en Amaretto toe. Laat circa 40 minuten koken tot de rijst zacht/gaar is en er een pap is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. De pap (regelmatig roeren) af laten koelen (in een bak met ijswater) en ondertussen de slagroom stijf kloppen met 2 eetlepels suiker. Als de pap afgekoeld is, deze door de stijfgeslagen slagroom spatelen en in een met koud water omgespoelde puddingvorm of kleine vormpjes gieten. Het geheel in de koelkast circa 3 uur op laten stijven. De kersen met vocht en kaneel aan de kook brengen en vervolgens de wodka toevoegen. In een kopje een papje maken van maïzena of aardappelmeel en al roerend aan het kersenvocht toevoegen. Blijven roeren tot het vocht licht gebonden is.
Roomrijstpudding met warme kersensaus is een recept van Jerryke's Cuisine