Roomsoep van gerookte paling

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de koppen van de paling en fileer de paling, koppen weggooien. Vellen en graten bewaren, het ‘palingvlees’ apart houden, Smelt 40 gram boter in de pan, palingvellen, graten, laurierblad, peperkorrels, en het gesnipperde uitje plus de knoflook erbij doen, 10 minuten op een laag vuurtje laten staan, af en toe roeren, Theelepel tomatenpuree erbij, en even omroeren, Doe de 40 gram gezeefde bloem erbij, en maak er een papje van, Voeg dan de bouillon al roerend geleidelijk toe. Voeg een half glas witte wijn toe, Laat de soep 20 minuten heel zachtjes koken, af en toe roeren. Haal de soep door een zeef, de inhoud van de zeef mag weg. Voeg de licht geslagen room en het ‘palingvlees’ toe, roeren, minuutje laten staan en dien de soep op. Lekker met donker brood en gezouten boter.

Roomsoep van gerookte paling is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept