Bereiding
Snij de koppen van de paling en fileer de paling, koppen weggooien. Vellen en graten bewaren, het ‘palingvlees’ apart houden, Smelt 40 gram boter in de pan, palingvellen, graten, laurierblad, peperkorrels, en het gesnipperde uitje plus de knoflook erbij doen, 10 minuten op een laag vuurtje laten staan, af en toe roeren, Theelepel tomatenpuree erbij, en even omroeren, Doe de 40 gram gezeefde bloem erbij, en maak er een papje van, Voeg dan de bouillon al roerend geleidelijk toe. Voeg een half glas witte wijn toe, Laat de soep 20 minuten heel zachtjes koken, af en toe roeren. Haal de soep door een zeef, de inhoud van de zeef mag weg. Voeg de licht geslagen room en het ‘palingvlees’ toe, roeren, minuutje laten staan en dien de soep op. Lekker met donker brood en gezouten boter.