Salade met gemarineerde mini mozzarella, oregano e

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de marinade. Verwarm hiervoor de olijfolie op laag vuur. Bak hierin de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook tot de knoflook begint te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer de oregano en gehakte kappertjes door de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Giet de mozzarella af en doe de bolletjes in een kom. Schenk de marinade over de mozzarella. Schep dit even voorzichtig om en laat het 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken. Halveer de tomaatjes en verdeel de sla met de tomaatjes over vier borden. Schep de mozzarella uit de marinade (marinade niet afgieten, deze heb je nog nodig) en verdeel ze over de sla op de borden. Klop de balsamico bianco door de marinade en schenk dit over de salade. Serveer met knapperig boerenbrood. Heb je geen riserva olijfolie dan kun je ook een van de andere extra vergine varianten gebruiken.

Salade met gemarineerde mini mozzarella, oregano e is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept