- Hou wat toefjes peterselie achter voor de garnering. Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden. Het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Maak het uitje schoon en snij het in blokjes.
- Maak een marinade van mosterd, azijn, olie, versgemalen peper, zout en peterselie. Leg de stukjes tomaat en uieblokjes erin.
- Snij het vlees in reepjes en voeg het bij de marinade.
- Was de sla, zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze droog meteen slamandje of een slacentrifuge. Beleg vier bordjes met een bedje van slablaadjes. Haal de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen. Snij de asperges in handzame stukjes,voeg ze bij de marinade en laat ze er een kwartier in staan. Snij de citroen in plakjes. Verdeel de salade over de slabedjes en gameer met een schijfje citroen en wat achtergebleven peterselie."}}