Meng alle groenten en de gember. Breng azijn, water, suiker, zout en steranijs aan de kook. Verwarm een glazen weckpot door er heet kraanwater in te gieten en hem een paar minuten te laten staan. Giet het water eruit en doe de groenten erin. Giet de kokende azijn over de groenten en sluit de pot terwijl alles nog heet is. Laat de pot volledig afkoelen en zet hem dan een paar dagen in de koelkast. Week de arame 3 uur in warm water en laat het zeewier uitlekken. Bewaar 1 1/4 dl van het weekvocht. Verhit de sesamolie in een pan en bak de arame een paar minuten op een matige vlam. Voeg er het weekvocht bij en laat het zeewier koken tot het vocht is verdampt. Laat afkoelen. Meng vlak voor het serveren de ingelegde groenten, het sesamzaad en de arame. Giet er vervolgens l dl van het vocht bij en strooi er de lente-uitjes over.
Salade van ingelegde groenten, zeewier en sesam is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam