Saucijzen in tomatensaus uit Smyrna

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het gehakt, broodkruim, de ui, knoflook, peterselie, komijn, kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed. Roer er het losgeklopte ei door. Kneed het gehaktmengsel ca. 5 minuten, of tot het een dikke pasta vormt. Plaats het afgedekt 1 uur in de koelkast. Maak intussen de tomatensaus. Doe alle ingrediënten in een grote, wijde pan, waarin straks alle saucijzen naast elkaar passen. Breng het mengsel aan de kook en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur, tot u een dikke saus heeft. Bevochtig uw handen en vorm van het gehaktmengsel 12 saucijsjes van ca. 9 cm lang. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de saucijzen hierin in 15 minuten rondom bruin. Schep de saucijzen met een schuimspaan in de pan met de saus. Laat ze nog 10-15 minuten pruttelen. Deze met komijn gekruide saucijzen danken hun populariteit aan de Grieken die vroeger in Smyrna leefden (het huidige lzmir in Turkije). Als u wilt kunt u een handvol groene olijven toevoegen aan de saus. Serveer de saucijzen met rijst of pasta.

Saucijzen in tomatensaus uit Smyrna is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwtencouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept