[b:2e954cc1be][color=red:2e954cc1be][size=19:2e954cc1be][u:2e954cc1be]Broccolisaus[/u:2e954cc1be][/color:2e954cc1be][/size:2e954cc1be][/b:2e954cc1be] De hierboven genoemde saus komt bij ons al sinds jaren regelmatig op tafel, dus je wilt dan ook wel eens wat anders. 350 gram rundergehakt 1 of 2 grote uien 500 gram broccoli 1 blik tomaten paar teentjes knoflook zout, peper en pizzakruiden paar eetlepels slagroom slaolie Snipper de ui en de knoflook, snij de broccolie in stukjes en was ze. (U weet dat de stelen van broccoli, in dunne plakjes gesneden, zonder meer te gebruiken zijn?) Verhit wat olie in een braadpan, voeg het gehakt toe, maak het los (gewoon in hakken) en bak het tot het een grijzige massa is. Voeg de ui, knoflook en broccoli toe, paar minuten meebakken. Draai het blik tomaten open, snij de tomaten enigszins fijn (gewoon met een mesje hakken, dus). Voeg de slagroom, zout en peper toe, en laat de zaak een minuut of 15 pruttelen.