Scampi met voorjaarsgroenten in de wok

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor scampi met gember en voorjaarsgroenten dompel je 500 gram gepelde scampi even in een beetje kokend water en eens uitgelekt, bak je ze snel in een hete wok. Leg ze even op een verwarmde schaal. Wok vervolgens 2 knoflooktenen uit de knijper en een stuk gemberwortel van 3 cm, geschild en fijngesneden. Doe er dan 3 lente-uitjes bij, in schuine stukken van 2 cm gesneden. Ook 100 gram doperwten en het wit van een prei, in flinterdunne reepjes van 3 cm gesneden, mee roerbakken. Voeg wat van het scampikookwater (ofwel bouillon) toe en enkele lepels ketjap. Breng op smaak met vers gemalen witte peper. Als de saus goed kookt, 150 gram taugé toevoegen. Dit zijn ontkiemde sojabonen. Gebruik ze dagvers zodanig dat ze nog wit zijn. Verwijder de groene velletjes. Nog even goed omscheppen en alles over de warmgehouden scampi schenken. Als u eenmaal het roerbakken in de vingers hebt zult u merken dat de "Chinees op de hoek" u steeds minder zal zien… TIP: Houd steeds een potje hete kippen- of visbouillon bij de hand om met kleine schepjes toe te voegen als de wok te droog wordt!

Scampi met voorjaarsgroenten in de wok is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept