Voor scampi met gember en voorjaarsgroenten dompel je 500 gram gepelde scampi even in een beetje kokend water en eens uitgelekt, bak je ze snel in een hete wok. Leg ze even op een verwarmde schaal. Wok vervolgens 2 knoflooktenen uit de knijper en een stuk gemberwortel van 3 cm, geschild en fijngesneden. Doe er dan 3 lente-uitjes bij, in schuine stukken van 2 cm gesneden. Ook 100 gram doperwten en het wit van een prei, in flinterdunne reepjes van 3 cm gesneden, mee roerbakken. Voeg wat van het scampikookwater (ofwel bouillon) toe en enkele lepels ketjap. Breng op smaak met vers gemalen witte peper. Als de saus goed kookt, 150 gram taugé toevoegen. Dit zijn ontkiemde sojabonen. Gebruik ze dagvers zodanig dat ze nog wit zijn. Verwijder de groene velletjes. Nog even goed omscheppen en alles over de warmgehouden scampi schenken. Als u eenmaal het roerbakken in de vingers hebt zult u merken dat de "Chinees op de hoek" u steeds minder zal zien… TIP: Houd steeds een potje hete kippen- of visbouillon bij de hand om met kleine schepjes toe te voegen als de wok te droog wordt!
Scampi met voorjaarsgroenten in de wok is een recept van Jerryke's Cuisine