Breng de wijn en ongeveer 1,25 dl. water in een pan aan de kook. Doe het laurierblad erin. Voeg toe: de tijm, een paar peperkorrels en naar smaak:zout en peper. Voeg de vis toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes gaar koken. Schep daarna de vis met een spatel op een voorverwarmd bord. Afdekken en plaatsen in een warme oven. Zeef het kookvocht en breng hiervan 2,5 dl. in een pan aan de kook. Roer de crème fraiche en de bloem door elkaar en voeg dit mengsel aan het kookvocht toe. Laat het mengsel al roerend 5 minuten zachtjes koken. Meng de eierdooier met de melk of room en voeg dit toe aan de saus. Roer er een klontje boter door en breng alles op smaak met peper en suiker. Schep de saus over de vis. Strooi er wat gehakte peterselie overheen. Opscheppen op voorverwarmde borden met daarop gebakken aardappelen. en peultjes en worteltjes.