Wanneer de schelvis niet is schoongemaakt, schrap er dan de schubben af, snij de buikholte open, maak deze leeg en was de vis grondig onder stromend koud water. Leg hem in een vispan. Bedek hem met gezouten koud water, breng dit langzaam aan de kook en pocheer de vis gedurende 10 minuten. Haal dan de pan van het vuur en laat de vis in het vocht staan. Pers een citroen uit. Doe het sap in een pannetje, geef er wat zout en peper bij en een eetlepel water. Breng het aan de kook. Haal het pannetje, zodra het vocht kookt, van het vuur af en klop er beetje bij beetje de boter door met een garde. Corrigeer eventueel de smaak. Houd deze saus warm. Snij de andere citroenen in dunne schijven, was de peterselie en leg een servet op de serveerschaal van de vis. Haal de vis met twee schuimspanen uit het vocht, laat hem uitlekken, leg hem voorzichtig op de servet en omring hem met schijfjes citroen en takjes peterselie. Geef de saus in een sauskommetje en serveer.