Schelvis met rodewijnsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper het sjalotje fijn. - Snipper de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes. Liefst 1 dag vooraf (15 min.) Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan en stoof het fijngesnipperde sjalotje zonder kleuren. Voeg de spekblokjes toe en laat even uitbakken. Giet er de rode wijn bij en kruid met laurier, tijm en peterselie. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Leng aan met de visfond en laat nog even inkoken. Neem de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe. Zet koel weg tot de volgende dag. Op het moment zelf (5 min. + 35 min. in de oven) Schik de diepgevroren schelvis in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en giet er 200 ml visfond over. Dek af en schuif gedurende 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwarm ondertussen de saus en bind met instantsausbinder. Laat nog even doorkoken en haal het laurierblad uit de saus. Schep de gare vis uit de ovenschotel en laat even uitlekken. Lepel wat saus op elk bord en schik er telkens een stuk schelvis ‘filet pur’ op. Dien op met natuuraardappelen of met tagliatelle met eekhoorntjesbrood. [b:8ffebe4b11]Tagliatelle met eekhoorntjesbrood[/b:8ffebe4b11] Laat 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood 2 u weken in lauw water. Spoel grondig onder koud stromend water en knijp ze uit. Kook 400 g tagliatelle gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Verwarm 1 eetl. olijfolie in de kookpan waarin de deegwaren gekookt werden. Stoof kort de uitgeknepen champignons. Kruid met peper en zout en giet er 2 dl room bij. Schep de tagliatelle onder de champignons met room en laat door en door warm worden.

Schelvis met rodewijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept