Verwarm de oven op 200°C. Voor de saus:zet een pannetje met gesnipperde sjalot,visbouillon en wijn op het vuur,laat tot eenderde inkoken,giet door zeef en bewaar. Ontvel de druiven,halveer ze en haal de pitjes eruit. Wase filets,dep ze droog en verwijder evt achtergebleven graten met een pincet. Bestroo met peper en zout. Schil de appel en verdeel in 8 partjes. Rol hier de filets omheen en zet vast met een coctailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Giet er een glas wijn bij. Bestrooi met paneermeel en leg hier wat vlokjes boter op. Laat 15 tot 20 min gaar worden in de oven. Voeg de room bij de saus en verwarm maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en witte peper. Voeg vlak voor serveren de gehalveerde druiven toe. Plaats de scholrolletjes op warme borden en schep er wat saus met druiven omheen. Serveer de rest in een kommetje. Geef er smeuige aardappelpuree en gestoofde bleekselderij bij.
Scholrolletjes met appel en druivensaus is een recept van Jerryke's Cuisine