[color=blue:c3a73931bd]SAUS[/color:c3a73931bd]: 30 g boter en 20 g bloem 1/4 l hete bouillon van de schorseneren en het kalfsvlees zout witte peper paprikapoeder 3 eierdooiers 1/4 l roomVoorbereiding : -de kalfsvleesblokjes snel rondom aanbakken in een pan met de boter -als ze een mooi kleurtje hebben het warme water toevoegen en het deksel op de pan en zachtjes 30 min laten stoven -ondertussen de schorseneren schillen en direct in een kom met azijnwater doen en in stukjes snijden van 3 cmVoorbereiding : -water met wat zout aan de kook brengen en de schorseneren gaar koken in 20 min -de in stukjes gesneden champignons en de fijngehakte peterselie bij het kalfsvlees in de pan doen -al roerend nog eens 10 min mee laten sudderen -op smaak brengen met peper en zout -het vocht van het vlees afgieten en opvangen -aanvullen met het vocht van de schorseneren tot 1/4 l -de schorseneren goed laten uitlekken -vuurvaste schotel invetten en om en om vlees,schorseneren erin leggen -eindig met schorseneren SAUS: -boter laten smelten en de bloem erdoor roeren en even laten wennen -giet het vocht erbij en roer goed en breng op smaak met peper,zout en paprikapoeder -klop de eierdooiers los in een kom en voeg wat van de saus toe -dit mengsel terug door de saus roeren -de room in een kom half stijf slaan en op de saus leggen en met een spatel erdoor halen -schenk deze saus nu over het ovenschoteltje -plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven baktijd=20 min op 200°C De ovenschotel op tafel zetten ; geef er gekookte rijst of aardappelen bij Een fris moezelwijntje gaat hier goed bij