Schwarzwalder Tiramisu

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bedek de bodem van het schaaltje helemaal metplakjes chocoladecake en besprenkel die met wat kirsch. Laat de kersen uitlekken enverdeel die over de cake. Zet het kersensap op in een pannetje. Roer het bindmiddel los met een beetje kirsch en roer het door het sap als het tegen de kook aan is. Laat de kersensaus afkoelen en giet die over de cake en kersen. Klop de slagroom stijf met wat suiker en een klein beetje kersensaus. Klop er dan voorzichtig de mascarpone of yoghurt door. Doe het slagroom mengsel boven op de cake en kersen en dek het schaaltje af met plastic folie. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Als hij goed stijf is geworden kan je de tiramisu haast als een taart in stukken snijden.

Schwarzwalder Tiramisu is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept