Meng de mascarpone met de koffie en de suiker. Rasp hierna de chocolade. Zet dan 1 eetlepel geraspte chocolade apart voor garnering. Meng de overgebleven chocolade met 4 eetlepels ongeklopte slagroom door het mascarponemengsel. Klop vervolgens de rest van de room bijna stijf. Spatel de geklopte room door het roomkaasmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak of lage schaal en zet de bak of schaal met inhoud 3 uur in de diepvries. Schep de inhoud na een half uur wel eventjes om opdat er geen grote ijskristallen worden gevormd. Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Snijd er dan dunne plakken van. Verwarm vervolgens de honing, likeur en kaneelpoeder in een steelpan en laat de sinaasappelplakken er op een laag vuurtje zacht in konfijten gedurende zon 18 minuten. Rooster nu de noten in een droge hete koekenpan. Schep hierna bolletjes chocolade-ijs in een coupe of op een bord. Strooi tot slot de chocoladerasp en noten erover en garneer met plakjes sinaasappel.
Semifreddo van chocolade met sinaasappel is een recept van Jerryke's Cuisine