- Roer de gemengde azijn, suiker en zout met een houten lepel door de rijst tot de rijst is afgekoeld.
- Leg een vel nori op een stuk ingevet keukenpapier of bamboematje, leg een kwart van de rijst op de lange kant van de nori en laat aan drie kanten een rand van 2 cm over. Leg een beetje wasabi midden op de rijst. Snijd de vis in dunne reepjes. Snijd de komkommer en avocado in luciferreepjes van 5 cm. Leg een kwart van de stukjes vis, komkommer, avocado en gember of groenten bovenop de wasabi.
- Rol de nori met het papier of het matje stevig op vanaf de kant waar de vulling ligt en druk de uiteinden tegen elkaar aan. Snijd met een scherp of elektrisch mes de rol in plakken van 2,5 cm dik. Herhaal het hele proces met de rest van de ingredi?nten.
- Serveer de sushi op schoteltjes met een kommetje sojasaus en wat extra wasabi.
- Kan ook dienen als borrelhapje"}}