Snijd het witte vlees en het koraal van de sint-jacobsschelpen in twee plakken. Doe het sap van de halve citroen in een diep bord, doe er 6 eetlepels olijfolie, de gedroogde basilicum, de uitgeperste knoflook en wat zout en peper bij. Marineer daar de sint-j acobsschelpen gedurende l uur in. Draai ze enkele keren om. Spoel de champignons onder de kraan, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in plakken van dezelfde dikte als de sint-jacobsschelpen. Leg op elke plak champignon een plak koraal en een plak wit vlees. Snijd de plakken spek in 4 gelijke delen. Rijg alles aan 2 pennen. Leg ze ca. 10 minuten onder de grill en keer ze regelmatig om. Doe de olijfolie, de peterselie en de knoflook in een mixer. Schuif de inhoud van elke pen op een bord. Gameer elk bord met de peterselie-olie en dien onmiddellijk op. Tip: Koop bij voorkeur verse sint-jacobsschelpen en laat ze door de vishandelaar schoonmaken. Als u geen verse vindt, koop dan ingevroren sint-jacobsschelpen en laat ze langzaam in een kookpannetje ontdooien. Giet het vrijkomende water weg. Te natte sint-jacobsschelpen zijn niet geschikt om te grillen.
Sint-jacobsschelpen aan het spit is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus