Sint-jakobsnoten op spinaziebed

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de sint-jakobsnoten 1 u oppervlakkig ontdooien (of 3 min. in de microgolfoven), zodat u er het oranje koraal kan afsnijden.
Voorbereiding
: (20 min.) - Stoof de diepgevroren spinazie in wat boter (+/- 10 min.) en voeg 3 eetl. room toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 min. zachtjes doorstoven .
- Laat in een andere pan de boter goudbruin kleuren en leg er de sint-jakobsnoten naast elkaar in (zonder het koraal). Bestrooi met de fijngesnipperde sjalotten en kruid met peper en zout.
- Doordat ze verder ontdooien, smoren de sint-jakobsnoten in hun eigen vocht gaar.
- Laat afgedekt zachtjes garen (+/- 6 min.). Draai ze halfweg voorzichtig om en voeg in de laatste minuut van de kooktijd het koraal toe.
- Haal de sint-jakobsnoten uit de pan en hou ze warm in de oven. Verwarm tegelijk ook de fleurons in de oven (4 min.).
- Giet de witte wijn en het citroensap bij het kookvocht en laat op een hevig vuur inkoken. Kruid met paprika en cayennepeper. Voeg de rest van de room toe en laat goed doorkoken, zodat de saus kan indikken.
- Schep op elk bord 2 lepels spinazie, schik daarop de sint-jakobsnoten (hou de mooiste koralen apart) en schep er een lepel saus over. Microgolfoven (700 W) - Stoof de diepgevroren spinaziebolletjes in een nootje boter gedurende 10 min. afgedekt op volle kracht. Roer een paar keer. Voeg 3 eetl. room toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 2 min. op 3/4 kracht staan.

Sint-jakobsnoten op spinaziebed is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie uit de wok met kabeljauw en kaassaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept