Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten. De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon. Het witloof fijnsnijden, aanstoven in boter en kruiden met zout en peper. De witte wijn (bij voorkeur Sauternes) met het kerriepoeder laten inkoken, een weinig room toevoegen en opkloppen met de boter. De saus warm houden. De sint-jakobsnoten in twee snijden en ze op een beboterde plaat leggen. Bakken in de warme oven, ze met water besprenkelend. De lauwe kreeft in dikke stukken snijden. Het witloof in het midden van het bord leggen en de sint-jakobsnoten er afwisselend rond schikken.

Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept