Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, en kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd de worteltjes in vrij dikke reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen. Pel en hak de teentjes knoflook fijn. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de worteltjes 5 minuten. Wok dan de champignons 2 minuten mee. Schep de groenten uit de wok en houd deze afgedekt warm. Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 5 minuten. Voeg de knoflook en de groenten toe, meng alles door elkaar en wok nog 1 minuut. Schep vervolgens de uitgelekte mie, de lente-uienringen en naar smaak (ca. 10 eetlepels) oestersaus erdoor. Wok nog 2 minuten. Verdeel over 4 kommen of borden. anders kan ook: De champignons kunnen geheel of gedeeltelijk worden vervangen door andere paddestoelen zoals shii-takes of oesterzwammen. In plaats van lente-uitjes is prei ook lekker. Je kunt in plaats van oestersaus een Woksaus gebruiken om het gerecht op smaak te brengen.
Sjanghai paddestoelenmie met oestersaus is een recept van Jerryke's Cuisine