Oven voorverwarmen op 175° C. Springvorm ( 24 cm) invetten. Bestuiven met 1 el bloem. In kom met mixer eieren met suiker en (ev snuifje zout) in ong 10 min romig kloppen. Boven andere kom 90 g bloem en maïzena zeven. In gedeelten bloemmengsel luchtig door beslag scheppen. Overdoen in springvorm. In midden van oven taart in ong 30 à 40 min goudbruin en gaarbakken. In zeef ananas laten uitlekken. 12 mooie stukjes apart leggen voor garnering. Rest van ananas in zeer kleine stukjes snijden. Room opkloppen en helft vermengen met de ananasstukjes, de cointreau het zakje klopvast (volgens gebruiksaanwijzing) en de advocaat. Chocolade door molentje draaien, zodat men schilfertjes krijgt. Afwerking. De taart in twee of drie lagen verdelen en tussen elke laag het ananas/advocaatmengsel verdelen. De taart rondom insmeren en garneren met de overgebleven room en ananas. Chocoladeschilfers als garnering aan zijkant taart. Gedeeltelijk of volledige zijkant bedekt.
Slagroomtaart met advocaat en ananas is een recept van Jerryke's Cuisine