Slagroomtaart met advocaat en ananas

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175° C. Springvorm ( 24 cm) invetten. Bestuiven met 1 el bloem. In kom met mixer eieren met suiker en (ev snuifje zout) in ong 10 min romig kloppen. Boven andere kom 90 g bloem en maïzena zeven. In gedeelten bloemmengsel luchtig door beslag scheppen. Overdoen in springvorm. In midden van oven taart in ong 30 à 40 min goudbruin en gaarbakken. In zeef ananas laten uitlekken. 12 mooie stukjes apart leggen voor garnering. Rest van ananas in zeer kleine stukjes snijden. Room opkloppen en helft vermengen met de ananasstukjes, de cointreau het zakje klopvast (volgens gebruiksaanwijzing) en de advocaat. Chocolade door molentje draaien, zodat men schilfertjes krijgt. Afwerking. De taart in twee of drie lagen verdelen en tussen elke laag het ananas/advocaatmengsel verdelen. De taart rondom insmeren en garneren met de overgebleven room en ananas. Chocoladeschilfers als garnering aan zijkant taart. Gedeeltelijk of volledige zijkant bedekt.

Slagroomtaart met advocaat en ananas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Slagroomtaart met roos
55 min Gebak
Bekijk recept
Aardbeien-slagroomtaart
2 uur-
Bekijk recept
Appel Slagroomtaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept