Slavische Reekoteletten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zorg ervoor dat de pepersaus heet is. Maak de champignons schoon. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons gedurende 10 minuten. Schil de komkommer, snij er 8 dikke plakken uit. Smelt 50 gram boter in een pan, leg hierin de schijven komkommer en stoof deze zachtjes met het deksel op de pan gedurende 10 minuten. Bestrooi de koteletten met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten in 5 minuten bruin. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Leg op elke kotelet een schijf komkommer, geef er pepersaus over en omring ze met de champignons. Pepersaus 200 ml bouillon , groente of runder 25 gr bloem 25 gr boter 100 ml azijn 100 ml witte wijn 1 ui snufje tijm en zout 2 theelepels zwarte peperkorrels Snipper de ui heel fijn, breng dan de azijn en witte wijn voorzichtig en zachtjes aan de kook. Wil nog wel eens spetteren. Doe de gesnipperde ui erbij en laat het eventjes zachtjes sudderen (10 minuten). En maak ondertussen een roux van de 200ml bouillon, de 25 gram bloem en de 25 gram boter: boter smelten, bouillon erbij en dat geheel met de bloem binden. Goed met een garde roeren. De peperkorrels goed pletten. Dit geheel mengen met de wijn, azijn en uien en maak het nu op smaak met de gebroken peperkorrels. Hoe meer peper, hoe heter. Dus proeven!

Slavische Reekoteletten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hongaarse Reekoteletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reekoteletten Met Kersen
30-60 min -
Bekijk recept
Reekoteletjes met rozijnen
0 min
Bekijk recept

slavische zalmtoastjes
15 min
Bekijk recept
Slavische Witte Bonen
30-60 min -
Bekijk recept
Slavische Stoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavische Kalfsfricandau
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept