Voorbereiding Breng het schenkelvlees met 1,5 liter koud water aan de kook en schep er het bovendrijvende schuim af. Snijd de ui, wortel en de bleekselderij grof en doe ze met de tijm en de foelie bij het schenkelvlees in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan ca. 3 uur tegen de kook aan trekken. Leg een vochtig gemaakte keukendoek in een fijne zeef of vergiet en zeef de bouillon. Snijd het vlees in mooie stukjes en doe ze bij de gezeefde bouillon. Gooi de inhoud van de zeef weg. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak het gehakt aan met de helft van het losgeklopte ei, de verkruimelde beschuiten, zout, peper en nootmuskaat. Rol er balletjes van. Laat ze in ca. 5 minuten in de zachtjes kokende bouillon gaar worden. Snijd het licht gekleurde deel van de prei in smalle ringetjes, was deze, laat ze uitlekken en roer ze kort voor het serveren door de soep. De prei moet nog beet houden!
Soep met kalfspoulet en gehaktballetjes is een recept van Jerryke's Cuisine