Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snij ze in dunne plakjes. Snij de uien in fijne stukjes, haal de schil van de knoflook af, sla erop met de platte kant van een mes en hak ze in stukjes. Zet een pan water op het vuur en kook de spaghetti (in +/- 8 minuten) al-dente. In de tussentijd kun je mooi de saus maken. Doe het gehakt in een grote braadpan en bak het rul. Terwijl je hiermee bezig bent doe je in een andere pan de spekjes en bak je die op een laag vuurtje uit. Als het gehakt gaar is voeg je de uitjes en de knoflook toe. Doe de champignons bij de spekjes en bak die even lekker mee. Giet al het vet en vocht van het gehakt en de spekjes af en doe alles in de grote braadpan. Doe hierbij de gezeefde tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Wees niet zuinig met de oregano en de basilicum, de saus moet het echt van deze twee kruiden hebben. Breng de saus aan de kook en laat nog een minuutje of 5 op een zacht vuurtje pruttellen.