Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli met zout naar smaak in ca. 10 minuten gaar*. Giet de broccoli af en laat ze uitlekken. Pureer de broccoli met b.v. een staafmixer, pers de knoflook erboven uit en roer de sambal erdoor. Verwarm het geheel samen met de koksroom en breng de saus op smaak met wat citroensap, versgemalen peper en zout. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti daarna af en laat ze uitlekken. Schep de broccolisaus erdoor en bestrooi met de kaas en grof gehakte hazelnoten. * Als u broccoli z'n oorspronkelijke kleur wilt laten behouden, moet u een scheutje citroensap in het kookwater doen en de groente zonder deksel op de pan koken. Zo blijft de groente er lekker frisgroen uitzien. (Hetzelfde geldt trouwens ook voor b.v. Sperziebonen).