Spaghetti met halfgedroogde tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat water koken in een grote pot; voeg zout en (gewone) olijfolie toe. Zodra het water kookt, laat u de pasta 'al dente' koken (+/- 6 minuten). Intussen laat u de gehakte look in een beetje olijolie sudderen tot ze glazig wordt. Laat look nooit bruin worden want dan krijgt ze een bittere smaak en is moeilijk te verteren. Snijd de tomaten in kleine stukjes alsook de basilicumblaadjes (met een schaar of hakmes). Voeg dit bij de look en blijf draaien. Laat de pasta uitlekken en verdeel over de (voorverwarmde) borden. Voeg een uitstekende extra zuivere olijfolie toe, de tomaten, look en basilicum en serveer onmiddellijk. Zet de kaas en de fles olijfolie op tafel. Dit gerecht (vroeger typisch voor de armen) is een streling voor de tong en het oog.

Spaghetti met halfgedroogde tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept