Was de paprikas, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd ze in gelijke dobbelsteentjes. Snijd ook de gewassen courgette en aubergine in dobbelsteentjes. Snipper de uien fijn. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem een grote pan en doe er een beetje water en het kruidenblokje in. Stoof er de uien in en voeg daarna de paprikas en de champignons toe. Laat eventjes sudderen en voeg dan ook de courgette en de aubergine toe. Pers het knoflookteentje uit boven deze groentestoofpot. Doe het blik tomatenstukjes bij de groentesaus. Vul het blik met water en doe dit ook bij het geheel. Laat zachtjes sudderen tot alle groenten beetgaar zijn. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Meng de americain met kalfsgehakt. Verhit in een antikleefpan de olijfolie en bak het vlees hierin gaar. Meng het vlees door de groenten en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje Provençaalse kruiden. Verdeel de hete pasta over 4 diepe borden en giet er de saus met vlees over. Garneer met een beetje tuinkruiden.
Spaghetti met Italiaanse groenten is een recept van Jerryke's Cuisine