Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in vieren. Leg ze op een bakplaat en gril ze 5 minuten in de oven tot de schil begint te blazen. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verwijder de schil en pureer de paprika's met de mixer. Hou enkele blokjes paprika over voor de versiering. Smelt de Alpro soya Bakken en Braden en fruit er de ui, knoflook en rozemarijn in. Voeg de ontdooide scampi's toe en bak ze 2 minuten. Blus ze met de witte port. Breng de gemixte paprika's in de pan en laat 1 minuut doorkoken. Zet op een laag vuur en roer er de Alpro soya Cuisine door. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet hem af, meng de olijfolie erdoor en kruid met zwarte peper en zeezout. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika. Serveer de spaghetti met de saus. Extra informatie 1 portie = 1/4 2937 kJ (kilojoule) 702 kcal (kilocalorieën) 32,2 g eiwit 1,2 g soja-eiwit 91,6 g koolhydraten 19,8 g vet 3,3 g verzadigd vet 6,3 g enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9,9 g meervoudig onverzadigde vetzuren 853 mg natrium 15 g voedingsvezels Koemelkeiwit- & lactosevrij Bron: Alpro soya
Spaghetti met romige paprikasaus is een recept van Jerryke's Cuisine