Spaghetti met scampi’s en asperges

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Groene asperges hoeft u niet te schillen, snijd alleen het onderste, harde gedeelte weg. Kook de asperges samengebonden en rechtopstaand (de puntjes moeten boven het water uitsteken) in ruim gezouten water beetgaar en laat ze uitlekken. Bewaar het kookvocht. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Halveer ze in de lengte. Snipper de lookteentjes fijn en bak ze even aan in de hete olie, (ze mogen niet bruin worden want dan krijgt de look een bittere smaak). Voeg er de stukjes asperges bij en roerbak een tweetal minuutjes. Overgiet met wat kookvocht en laat dit half inkoken. Nu gaan de scampi’s in de pan: roer ze om en om tot ze lichtroze zijn (2 à 3 minuutjes, niet langer anders worden ze taai). Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper. Kook de spaghetti ‘al dente’, roer er de boter onder en overgiet met de asperge-scampisaus. Bestrooi met gehakte bieslook.

Spaghetti met scampi’s en asperges is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept