Groene asperges hoeft u niet te schillen, snijd alleen het onderste, harde gedeelte weg. Kook de asperges samengebonden en rechtopstaand (de puntjes moeten boven het water uitsteken) in ruim gezouten water beetgaar en laat ze uitlekken. Bewaar het kookvocht. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Halveer ze in de lengte. Snipper de lookteentjes fijn en bak ze even aan in de hete olie, (ze mogen niet bruin worden want dan krijgt de look een bittere smaak). Voeg er de stukjes asperges bij en roerbak een tweetal minuutjes. Overgiet met wat kookvocht en laat dit half inkoken. Nu gaan de scampi’s in de pan: roer ze om en om tot ze lichtroze zijn (2 à 3 minuutjes, niet langer anders worden ze taai). Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper. Kook de spaghetti ‘al dente’, roer er de boter onder en overgiet met de asperge-scampisaus. Bestrooi met gehakte bieslook.
Spaghetti met scampi’s en asperges is een recept van Jerryke's Cuisine