Ontdooi de diepgevroren bosbessen in de microgolfoven. Spoel de verse bessen heel even onder koud water en zet ze opzij. Doe de diepgevroren bessen in een kookpot en voeg de honing toe. Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje koken tot de bessen goed zacht zijn. Haal de pot van het vuur en laat de bessen afkoelen. Haal van de sinaasappel dunne reepjes schil. Doe de yoghurt in een kom, voeg de sinaasappelschil toe en zet koel weg. Pers de citroen uit en doe het sap bij de bessen. Meng goed dooreen. Pureer het mengsel met een mixer. Haal de puree door een zeef om de schilletjes van de bessen eruit te halen. Druk goed aan met de achterkant van een lepel of met een stamper, zodat je zoveel mogelijk sap overhoudt. Giet het mengsel in de ijsmachine of zet het 3 uur in de diepvriezer. Roer in het laatste geval af en toe met een vork. Verdeel de gekoelde yoghurt over borden. Leg er één of twee bolletjes bosbessensorbet op. Versier met de verse bosbessen en met een paar blaadjes munt. Dit is een recept van Paule Neyrat
Sorbet van blauwe bosbessen met yoghurtsaus is een recept van Jerryke's Cuisine