Sorbet van druivensap

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de druiven voorzichtig en dep ze goed droog. Zet ongeveer 200 gram opzij. Druk de rest met een stamper door een zeef en haal er zoveel mogelijk sap uit. Vang op in een kom. Giet de muskaatwijn bij het druivensap. Rasp 3/4de van de citroen en meng het onder de rest. Doe het sap in de ijsmachine of laat 3 uur opstijven in de diepvriezer. Roer in het laatste geval af en toe met een vork. Doe de apart gehouden druiven in een schotel en bestrooi ze met de suiker. Zet de schotel ongeveer 15 tot 20 minuten voor u de sorbet opdient in de diepvriezer. Serveer de sorbet in ijscoupes. Maak er bolletjes van (met een ijsschepper), of vormpjes (met twee eetlepels). Leg er de gekoelde druiven bovenop en versier met een paar takjes munt. Dit is een recept van Paule Neyrat

Sorbet van druivensap is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcocktail met rode bessen
5 min
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Geroosterde ananas met vanillesaus en passievruchtsorbet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept