Sorbet van wortel en sinaasappel met koriander

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schraap de wortelen en haal ze door een centrifuge. Zet 3 dl van het sap opzij. Pers de sinaasappelen uit. Doe het wortelsap samen met de suiker in een kookpot en warm zachtjes op. Doe er de korianderzaadjes bij en het cayennepepertje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet het mengsel door een zeef. Doe het sinaasappelsap bij het sap van de wortelen. Voeg de helft van de fijngesnipperde koriandertakjes toe. Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies op, of doe het over in een diepvrieskom en zet drie uur in de diepvriezer. Roer af en toe met een vork. Versier de bolletjes sorbet net voor het opdienen met de rest van de fijngesnipperde koriander en de pijnboompitten. Geef er partjes sinaasappel bij. Deze sorbet gaat goed bij geraspte wortelen, een simpele groene sla, en koude vis. Je kunt hem ook als aperitief serveren. Dit is een recept van Paule Neyrat

Sorbet van wortel en sinaasappel met koriander is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept