Sorbetpiramide

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij dunne reepjes sinaasappel en citroen uit. Laat de suiker smelten in 2 glazen water (20 cl). Doe er de reepjes in als hij begint te koken en laat ze gedurende 10 à 15 minuten goed konfijten. Haal de pan van het vuur, laat de schilletjes afkoelen in de stroop, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster. Verkruimel de schuimgebakjes in uw handen boven een bord. Schep bollen sorbet uit met een ijslepel, schik ze in een cirkelvorm op een ronde schotel en wissel telkens van kleur. Is de cirkel vol, strooi er dan de meringue over en vorm een andere, kleinere cirkel erbovenop. Ga zo door tot u een piramide krijgt met aan de top één enkele bol. Stop de schotel enkele minuten in de diepvries zodra de onderste bollen zacht beginnen te worden, en ga vervolgens door. Is de piramide klaar, prik dan enkele schilletjes op de buitenste bollen. Bewaar de sorbetpiramide in de diepvries tot u ze serveert. Snij de chocolade in kleine stukjes en laat ze smelten in de microgolfoven met een beetje water. Giet de saus in de sauskom en serveer ze afzonderlijk. U kunt ook gekonfijte schilletjes kopen in de handel als u ze niet zelf wilt bereiden, of gekonfijte sinaasappelschillen omhuld met chocolade.

Sorbetpiramide is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker