Soufflé met gerookte forel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de vis in zo klein mogelijke stukjes. Smelt de boter; voeg de bloem toe en laat deze zachtjes 1 minuut bakken. Voeg geleidelijk en onder roeren de bouillon en de wijn toe en blijf roeren, tot de saus is gebonden. Voeg de vis toe en maak de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Meng de gehakte peterselie erdoor. Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus (van het vuur af). Klop de eiwitten zo stijf mogelijk en spatel deze door de saus. Beboter hoge ovenvaste schaal en doe het soufflémengsel erin. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 200° en bak de soufflé 25 minuten. Haal de soufflé uit de oven. Pas op voor tocht. Scherm de soufflé af met een deksel, wanneer u hem op tafel zet. Tip: In plaats van gerookte forel kunt u ook bijvoorbeeld zalmsnippers nemen of fijngehakte garnalen en dergelijke.

Soufflé met gerookte forel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept