Souffle van banaan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de bananen en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Smelt 50 gram boter in een pan en laat hierin de bananen op zacht vuur smelten. Houd ze warm.
- Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een b?chamelsaus. Laat deze 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de b?chamelsaus. Voeg zout en peper en de bananen toe.
- Klop de eiwitten, voeg na telkens 1 minuut kloppen een eetlepel suiker toe tot de eiwitten zeer stijf zijn. Meng de eiwitten door de rest van het mengsel.
- Beboter de souffl?vormpjes en verdeel het mengsel hierin.
- Schuif de vormpjes in een oven van 160 graden C. en laat ze daar 30 minuten staan. Serveer dan meteen.

Souffle van banaan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept