Voorbereiding stijd : 45 minuten - Kooktijd : 35-40 minuten Snijd ui en prei in dunne ringen. Bind peterselie, rozemarijn, tijm en marjolein samen. Verhit olie in een pan met dikke bodem, voeg de ui en prei toe. Bak ze in 10 min. op laag vuur zacht. Voeg het kruidenbosie, laurier, pompoen, aardappel, wortel, courgette, zout en water of bouillon toe. Dek de pan af en laat de soep 10 min. sudderen tot de groenten bijna gaar zijn. Voeg tuinbonen, erwten, tomaten en pasta toe. Laat de soep afgedekt nog 15 min. sudderen tot de groenten en pasta gaar zijn (voeg eventueel meer water toe). Verwijder kruiden en laurierblad. Pistou: hak basilicum, knoflook, peper en kaas in 20 sec. zeer fijn in de kenkenmachine. Giet de olie er langzaam bij en pureer alles. Zet de pistou in de koelkast. Verwarm de soep weer en dien hem op met een schepje pistou.