Spaanse aardappelen met inktvis

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven). Schil en snijd ze in dikke schijven van 2 cm. Snijd ook de gekookte inktvis in stukken van 2 cm. Meng de olijfolie, de fijngesneden look en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inktvis toe en laat 1 uur marineren op kamertempertuur. Steek de aardappel- en inktvisstukken afwisselend op een cocktailprikker. Verdeel ze over 4 borden en giet er wat olie over. Kruid ruim met paprikapoeder. Ook heel lekker met gerookte zalm i.p.v. inktvis. Tip: Kies voor krieltjes. Die passen het best in dit typische Spaanse gerecht.

Spaanse aardappelen met inktvis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met asperges en zeevruchten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met kruiden gemarineerde calamaris
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept