Sinaasappel Kaastaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Sla de boter met de suiker tot room, klop de eierdooier erdoor. Roer de gezeefde bloem erdoor tot het deeg stevig is en gebruik zonodig wat water. Laat het deeg goed koud worden.
- Rol het uit, bekleed er een Zandtaarvorm van 23 cem doorsnede mee en snijd het teveel aan deeg langs de kanten weg en kartel de rand. Prik een paar maal met een vork in de bodem en laat het vervolgens in de oven op een temperatuur van 190 - 225 graden in 25 - 30 minuten gaar worden.
- Laat hem vervolgens goed afkoelen. Week de gelatine in 3 eetlepels water.
- Doe de eierdooiers met de rest van het water, het sinaasappelsap en het citroensap en 60 gram suiker in een dubbelwandige pan (of een grote en een kleine pan inelkaar). De grote pan met heet water vullen.
- Laat het mengsel in de kleine pan boven het hete water wat stollen. Voeg de geweekte gelatine toe en blijf roeren tot alles is opgelost. Neem de pan van het gas en laat het mengsel afkoelen.
- Schep de gezeefde smeltkaas erdoor en laat het afkoelen tot het begint op te stijven.
- Klop de eiwitten stijf, voet meteen de rest van de suiker toe en schep dit door het kaasmengsel.
- Schep alles in het gebakken deegbakje en laat e.e.a. weer goed afkoelen.
- Garneer de taart met de schijfjes sinaasappel.
- Serveer met een lange vinger in de moes.

Sinaasappel Kaastaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept