1 Vet een cakeblik in met boter en bestrooi het met wat bloem. Was de sinaasappel met warm water, droog hem af en rasp de schil. Snij de sinaasappel doormidden en pers hem uit. Meet ca. 60 ml sap af.
2 Meng de zachte boter en 100 gr zoetstof met de garde van de mixer tot een crème. Roer de eieren er één voor één door. Meng de bloem, het bakpoeder, de amandelen en de sinaasappelrasp. Roer dit mengsel samen met het water beetje bij beetje en om de beurt, door het eimengsel.
3 Verdeel het deeg over de! vorm. Bak de cake in een voorverwarmde oven (elektrisch : 175° - hetelucht : 150° - gas : stand 2) gedurende 45 minuten. Laat de cake zo'n 15 minuten in het blik afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Prik met een cocktailprikker enkele malen in de cake en besprenkel hem met het sinaasappelsap. Gebruik een weinig zoetstof om de cake mee te bestrooien.Voorbereiding stijd : ca. 20 minuten Baktijd : ca. 45 minuten Afkoeltijd : ca 1 uur en 15 minuten [size=7:7e603c03c3]Dit recept komt uit : Koken en genieten voor Diabeten.[/size:7e603c03c3]