Schil de sinaasappel en houd de schil apart. Pureer deze sinaasappel nu fijn. Snijd de bewaarde schil in heel dunne reepjes (zorg dat het wit zoveel mogelijk van de schil af is). Roer vervolgens de yoghurt en de halfstijf opgeklopte slagroom door elkaar. Breng hierna de sinaasappelpuree met de poedersuiker en de sinaasappelreepjes aan de kook. Laat een en ander zo’n 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat het geheel afkoelen en meng het door het koude roommengsel. Blijf zachtjes roeren tot het geheel lobbig begint te worden. Schep het resultaat hierna in een met water bevochtigde kom of vorm en laat het 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Dompel vlak voor het serveren de kom of vorm in een heetwaterbad en stort de bavarois dan voorzichtig op een schaal. Serveer dit dessert met chocoladesaus en garneer met sinaasreepjes en slagroom.