Sint - Anna mosselsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak twee grote ajuinen en een witte selder. Laten wellen in een grote ketel, in boter die NIET mag bruinen. Was herhaalde malen de mosselen en laat dan de mosselen in de ajuin/selder koken. Kruiden met de pepermolen. Aanlengen met 1/2 fles droge witte wijn en 1/2 l water. Inmiddels een klontje boter en een el bloem samen laten bakken. Ook een handvol kervel hakken. Als de mosselen gekookt zijn, het kooksel op de bruine botersaus gieten en met de spaan roeren. Doe de mosselen uit de schelp en leg ze in een soepkom met de gehakte kervel. Zien of de gebonden soep goed gekruid is, anders bijkruiden. Om deze soep volledig af te maken doe je er de room en de eidooiers bij.

Sint - Anna mosselsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept