Vooraf 1. St Jacobsvruchten ontdooien in dikte in 2 snijden Gerookte zalm in kleine stukjes snijden Snijd preiwit in fijne ringen
2. Verhit 1 elp boter in stoofpan Doe de preiringen erin Stoof al roerend de prei aan Doe de visfond erbij Kruid met peper,zout en tijm Deksel op pot en laat 7 min stoven
3. Doe preimengsel in vergiet en vang het vocht op Meng de prei met de ger. zalmsnippers evenals 1 1/2 elp room
4. Haal steeltjes uit de champignons en schik de champ.hoedjes op een bord en vul ze met de preimengeling Besprenkel de champignons met wat olijfolie Dek ze af en zet op koele plaats
5. Doe kookvocht (zie punt 3) in pannetje, doe de rest van de room erbij en laat 3 min inkoken Op moment zelf :
6. Schuif de schotel met champignons in voorverwarmde (200C) oven (NIET AFDEKKEN) Laat 10 min garen
7. Verhit 1 elp olijfolie in braadpan en bak St Jacobsvr heel kort op hevig vuur (1 min voor elke kant) Kruid lichtjes met peper en zout
8. Verwarm de preicoulis (zie punt 5 en laat 2 min inkoken Breng op smaak met p/z en eventueel wat citroensap Giet wat preicoulis over elk bordje en schik er 2 champignons op en 4 schijfjes St Jacobsvruchten Versier bovenop met takje peterselie of iets anders
Sint Jacobsvruchten met champignons en preicoulis is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Sint-jakobsnoten Met Champignonhoedjes En Preicoulis