Kempische tomatensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Trek van de runderschenkel een krachtige bouillon in ruim twee uur op laag vuur.
- Voeg daarna de grof gesneden groenten en kruiden toe laat nog een uur of langer trekken.
- Haal de schenkel uit de soep en geef het vlees aan de poezen of aan de kinderen in hun bord bij opdienen als die wel vlees mee eten.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in niet al teveel water. Stamp ze daarna tot puree, voeg de dooier toe, een klontje roomboter en vorm er kleine balletjes van.
- Snijdt de tomaten aan stukjes en fruit deze in wat olijfolie.
- Doe nu de aardappelballetjes in de bouillon en laat deze ongeveer 5 to 8 minuten meekoken.
- Voeg nu de tomaten toe en laat nog even meekoken. Roer alles nog eens goed door elkaar en bestrooi met fijngeknipte peterselie en eventueel bieslook

Kempische tomatensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
In ham gewikkelde courgettestaafjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met nectarine en knapperige ham
20 min Snack
Bekijk recept
Kalkoenvink met prei en puree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept