Kersen op brandewijn

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kersen van de steeltjes ontdoen. Kersen in een goed schoongemaakte weckfles leggen en de brandewijn erop schenken. Kersen eerst goed laten "vol trekken". Dit duurt ongeveer 2 weken.
- Daarna de kandijsuiker erbij doen. Laat het mengsel minstens 3 maanden staan alvorens het te serveren.
- Kersen op brandewijn kunt u minstens 1 jaar bewaren. Variatie: inplaats van kersen kunt u ook zwarte bessen, bosbessen en pruimen gebruiken

Kersen op brandewijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept