Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs toe en los de uitgeknepen blaadjes gelatine er in op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel die door deze amandelmelk. (Houd een klein beetje slagroom achter voor een toefje). Bekleed de vorm met de folie, beleg de binnenkant met de in plakken gesneden cake. Sprenkel de rum erover. Schep het room/vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minstens 3 uur in de ijskast. Stort de bombe op een platte schaal, verwijder huishoudfolie. Voor de saus: Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp een theelepel van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam, de port, sinaasappelsap, -rasp en citroensap . Giet de iets afgekoelde saus over de bombe. Garneer de bombe met de achtergebleven slagroom (toefje) en strooi een klein beetje poedersuiker eroverheen.