Besmeer een bakplaat met boter. Meng de rozijnen, krenten, sukade en oranjesnippers in een kom. Vermeng de amandelspijs, de eierdooier en de citroenrasp in een tweede kom. Vorm van dit mengsel een rol. Maak een gistdeeg van de bloem, de lauw-warme melk, boter, gist, zout, suiker en het ei. Laat dit 10 minuten op een warme plaats onder plastic folie rijzen. Werk de vulling met onder meer de rozijnen door het deeg. Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen. Vorm het deeg in een ovaal, langwerpig model. Leg de amandelspijs erin en vouw het deeg dicht. Laat het deeg op de bakplaat 10 minuten onder plastic folie rijzen. Bak het kerstbrood in een oven van 190 C gedurende 40 minuten. Bestrijk het brood direct na het bakken met boter en bestuif het met poedersuiker. Laat het brood afkoelen op een rooster. Bewaar het voor later gebruik in een plastic zak, het is veertien dagen houdbaar