Voorbereiding : Doe het fruit, de noten en de gember in een grote kom en giet er de cognac over. Laat een nacht staan. Verwarm de oven voor op 160°C/gasstand
3. Vet een ronde bakvorm met losse bodem van 20 cm diameter en 5 cm hoogte in en bekleed hem met een dubbele laag bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier minstens 5 cm over de rand van de bakvorm uitkomt. Zeef de bloem en specerijen samen in een kom. Roer de boter en suiker schuimig in een andere kom. Kluts er de eieren een voor een door, en voeg na elk ei een eetlepel amandelpoeder toe om schiften te voorkomen. Spatel dan voorzichtig de gezeefde bloem en de citrusrasp door het beslag; Voeg ten slotte het fruit toe en roer tot een homogeen beslag. Doe het beslag in de vorm en maak een putje in het midden, opdat de cake gelijkmatig zou rijzen. Versier de cake met de hele noten en kersen en schuif hem in de oven. Bak de cake 3 tot 3,5 uren. Test de gaarheid door er met een metalen spies in te prikken: komt de spies er schoon uit, dan is de cake gaar. Wordt de cake te snel bruin tijdens het bakken, leg er dan wat aluminiumfolie over. Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen in de bakvorm en verpak hem in bakpapier en aluminiumfolie. Bewaar de cake tot 2 maanden voor verbruik. Prik, om de cake te voeden, enkele gaatjes in de bovenkant en giet er elke week een eetlepel cognac over ! Smakelijk !