Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Verhit 75 gram van de boter en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar. Haal dan de kipfilets uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de appel, ui en bleekselderij zachtjes 5 minuten. Voeg dan het appelsap, zout, peper en nootmuskaat toe, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Haal dan het deksel van de pan en laat het gerecht nog ongeveer 5 minuten koken tot bijna alle vloeistof is verdampt. Verhit in een pan de rest van de boter en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje de koffieroom er door en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de saus met de kipfilet door het appel ui mengsel. Laat de saus goed warm worden, maar niet meer koken. Lekker met aardappelpuree.