Snijd de lever en de maag van de kip fijn en fruit dit in wat boter. Meng vervolgens het gehakt erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Ontvel en ontpit de dadels. Maak de helft van de dadels fijn en vermeng ze met het gehakt. Kruid de kip van binnen en van buiten met peper en zout en vul haar met het gehaktmengsel. Maak de kip dicht met keukengaren. Strijk de bovenkant van het mengsel in met wat honing, zodat het mengsel een krokant korstje krijgt. Smelt de boter in de braadpan en laat de kip hierin aan alle kanten mooi bruin bakken. Laat de kip dan nog 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Bedruip de kip regelmatig met wat braadsap. Neem de kip uit de braadslee en houd haar warm op een schotel. Giet het meeste braadsap af en blus dan met de witte wijn en een paar eetlepels mandarijntjessap. Laat dit tien minuten zacht pruttelen en voeg er dan d e rest van de dadels en mandarijntjes bij. Laat de saus een beetje indikken en giet de room erbij. Let u erop dat de saus niet meer aan de kook komt. Schep de saus rond de kip op de schotel. U kunt er wilde rijst bij serveren.